Umbrosa zet de mens centraal

Umbrosa is niet alleen bezig met het ontwerpen van de mooiste parasols, maar ook met de fysieke en mentale gezondheid van haar werknemers die deze mooiste parasols dagelijks ontwerpen, produceren en verkopen. De behoeften en belangen van onze mensen dragen wij hoog in het vaandel. Ze zijn tenslotte de belangrijkste schakels om het succesverhaal van Umbrosa te schrijven.  

 
 

Wat doet Umbrosa dan juist en waarom is het zo fijn om bij Umbrosa te werken?  
Om te beginnen is er de maandmeeting: iedereen is er aanwezig, er worden broodjes voorzien en we lunchen allemaal samen. Tijdens de meeting komt iedere afdeling aan het woord: we evalueren de voorbije maand en stellen de focus van de komende maand voor. Zo is iedereen op de hoogte van het reilen en zeilen binnen Umbrosa, niet alleen binnen de eigen afdeling. 
Naast de communicatie op de maandmeeting hebben we ook WhatsApp groepen: een algemene groep en een groep per afdeling. Ook hier staat directe en open communicatie centraal.  

Wij vinden het heel belangrijk dat er geen enkele verjaardag vergeten wordt. Daarom hangt er in de koffieruimte een verjaardagskalender met foto’s van onze Umbrosa-familieleden, en vieren we elke verjaardag.  
Bijna dagelijks wordt er door ons Umbrosa Feestcomité verse soep voorzien, en in de zomer kan je dagelijks even afkoelen met een lekker ijsje!  

Het Umbrosa Feestcomité legt de nadruk op TOGETHERNESS. We hebben bij Umbrosa de ‘ideeënbus’ waar iedereen een leuk ideetje kan posten, zodat iedereen zijn inbreng heeft. Er zijn dan ook tal van verschillende rubrieken die opduiken: unieke activiteiten (niet alleen onze collecties, ook onze mensen en hun ideeën zijn uniek), sportieve activiteiten, special dinner moments,… We vieren niet alleen onze successen! Tijdens het seizoen houden we de teamspirit erin door wat “vlucht”momentjes in te bouwen. Zo werd bijvoorbeeld een 3-daagse massage ingepland, zodat elk van ons een half uurtje volledig tot rust kon komen, om er daarna terug volledig opgeladen een lap op te geven! Al deze memorabele fun-momenten worden natuurlijk op foto’s vastgelegd. We verspreiden de leuke foto’s in onze kantoren, er wordt jaarlijks een toffe foto-verjaardagskalender opgemaakt en we maken ook fotoalbums. Er verschijnt meteen bij iedereen een hartverwarmende smile op het gezicht, wanneer we even in de albums terugblikken...  

Door corona hebben we gemerkt dat thuiswerk soms ook wel zijn voordelen had. Umbrosa vindt het daarom belangrijk dat de werknemers van thuis uit kunnen werken wanneer ze dit wensen. Ook een flexibel uurrooster kan besproken worden! 

Praten is één van de Umbrosa-waarden en hiervoor werken we samen met Ine Huysentruyt van Atelier Connecter. Om het in haar woorden te zeggen “Zonder wrijving, geen glans. Dagelijks perfectie afleveren gaat hand in hand met trial en error. Fouten bespreekbaar maken en hier samen uit leren, vergt sterke communicatie. “Praten” is geen loze bedrijfswaarde bij Umbrosa. Als hun vaste “praatcoach” mag ik de Umbrosa collega’s wekelijks helpen groeien in het praten met elkaar. Zo bouwen we aan een sterke basis voor de duurzame groei van Umbrosa. Vooruitstrevend, toch?”  

Ook persoonlijke groei is een belangrijke Umbrosa-waarde. Helen Michel van FyrConsulting helpt ons hierbij. Insights Discovery gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen. We meten deze voorkeuren aan de hand van een korte online vragenlijst. De antwoorden daarop resulteren onder meer in een persoonlijk profiel van 20 bladzijden waarin de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart worden gebracht. Nadat je je eigen persoonlijk profiel hebt, kan je verder gericht werken aan teameffectiviteit, feedback geven, leiderschapsontwikkeling, effectieve verkoopskills en 360° bevragingen. Helen voorziet bij ons team- en individuele coaching en open trainingen.  

Voor de fysieke gezondheid hebben wij een intern team die continu streeft naar een betere ergonomische werking. Zo is onlangs een automatische verpakkingswikkelaar aangekocht en zijn onze opsteekstanden herontworpen. 

Zo zie je maar, Umbrosa doet er alles aan om een positieve werkcultuur, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling & groei en een gezonde werk-privé balans te creëren.  

 
 

Gerelateerde collecties

Deel dit verhaal

cta-background-100-compressor

Umbrosa verkooppunt