Ook wij zijn bezig met onze planeet!

Umbrosa zet volop in op duurzaamheid en doet er alles aan om zo weinig mogelijk te verbruiken! 

Wij hebben bijvoorbeeld onlangs onze parasolvoeten volledig her-ontworpen, waardoor we geen betontegels meer mee moeten sturen, de hele wereld rond. Klanten kunnen die nu makkelijk zelf lokaal aankopen. Hierdoor wegen de paletten een heel stuk minder en stoten we minder CO2 uit tijdens het transport.  

 

We zetten ook volop in op het verkleinen van onze afvalberg. 

Er werd bijvoorbeeld al een recyclageprogramma opgezet voor het hergebruiken van onze stofresten. Zo worden die o.a. gebruikt voor de bekleding en opvulling van autozetels, het maken van kussens, portefeuilles, … . 

Daarnaast staan wij bijvoorbeeld ook in nauw contact met designers die onze grotere stofresten zo optimaal mogelijk hergebruiken in projecten van verschillende aard. 

We zijn momenteel ook bezig met de opstart van het “SECOHA”-project: afgekeurde producten worden herwerkt tot een perfect product. Op die manier wordt niets onnodig weggegooid.  

  

Tijdens de productontwikkeling zelf zetten we erg in op de samenwerking met lokale handelaars. 

Dankzij intensieve co-designing slagen we erin onderdelen af te stellen op de mogelijkheden van lokale leveranciers. Zo hebben we bijvoorbeeld de draaimechanismen van onze parasolvoeten her-ontworpen opdat Belgische productie mogelijk zou zijn. 

  

Uiteraard worden ook onze werknemers meegenomen in dit verhaal!  

Zo organiseerden we afgelopen zomer een fietswedstrijd waarbij de werknemer die het meeste kilometers deed en die die het vaakst met de fiets naar het werk kwam een Award én een sleutelhanger (gemaakt van reststoffen

 

Gerelateerde collecties

Deel dit verhaal

cta-background-100-compressor

Umbrosa verkooppunt