Maak je parasol lenteproof!

De lente is in zicht en de eerste zonnestralen zijn reeds daar: tijd om de parasols van onder het stof te halen! 

Parasols zijn onderhevig aan regenbuien, zon, hittegolven, wind en moeten dit maar allemaal kunnen doorstaan: enkele schoonmaaktips zijn zeker en vast aangewezen. 

Eén van de beste manieren om een parasoldoek mooi te houden is het vuil eraf borstelen voordat het in de stof trekt en vlekken na het morsen weg te vegen of meteen te reinigen. Hoe sneller u de vlekken reinigt hoe eenvoudiger ze te verwijderen zijn. 

Een vlek op je stof? 

  1. Dep met een schone droge doek 

  1. Sproei er een schoonmaakoplossing op: zachte zeep gemengd met water 

  1. Spoel de stof grondig om alle zeepresten te verwijderen 

  1. Zet de parasol open en laat drogen in open lucht 

 

Wat met schimmel? 

Schimmel groeit niet makkelijk op onze stoffen maar kan zich wel vormen op andere substanties die niet van de stof verwijderd zijn. In dergelijke gevallen kan je een kleine hoeveelheid bleekmiddel gebruiken (zie instructies). Gebruik een spons of zachte borstel om het oppervlak te reinigen en spoel nadien goed uit. De stof laat je drogen in open lucht. 

 

Indien de stof te veel plooien heeft, kan je een strijkijzer gebruiken op de synthetische instelling. Voer eerst een test uit op een klein stukje aangezien de temperatuur van strijkijzers kan variëren. Gebruik zeker GEEN stoom en strijk niet op de stoominstelling. 

 

Meer tips kan je terugvinden in onze onderhoudsfiche. Aarzel niet ons te contacteren voor bijkomende vragen. Wij wensen u een stralende zomer toe! 

Gerelateerde collecties

Deel dit verhaal

cta-background-100-compressor

Umbrosa verkooppunt