Diversiteit in interieur en exterieur.

Interview met Jessy Van Durme – interior designer, stylist

Showroom Umbrosa: Spectra, Eclipsum, Nauta
Umbrosa Showroom Ingenua

Waarop heb je je geïnspireerd voor de aankleding van de Umbrosa showroom?

Ik vond het belangrijk dat jullie producten een sober maar eigentijds decor hadden. Zo werden de gebruikszones opgedeeld in een 'presentatie zone' en een ' bespreking zone'. De eerste is vooral licht en heeft een 'buitengevoel'. De andere zone is lager en heeft een meer 'geborgen' gevoel. De niveauverschillen in plafond en vloerhoogtes zijn hierbij erg bepalend. De diversiteit in het interieur komt vooral naar voor in de verschillende texturen van de gebruikte materialen (houten wand, textiel, gebeitst hout, lattenwerk aan de voorste zone en de textuurmuur met logo).  In het algemeen ben ik vooral geïnspireerd door reizen die ik maak maar ook schilderkunst, fotografie en de natuur.

 

Welke parasol geniet jouw persoonlijke voorkeur en waarom?

Ingenua zeilen: Naar mijn gevoel is dit een product dat door de eenvoud heel veel verschillende contexten aankan. Dit kan een heel 'bohemiene' sfeer oproepen bij gebruik van kussens en tapijten, of zelfs de combinatie van 2 of 3 zeilen. Aan de andere kant kan Ingenua ook passen in een heel moderne en hedendaagse setting zonder te veel aandacht op te eisen: 'less is more' ;) 

 

Vind je het een geslaagd project?

Het is fijn om een project van op papier werkelijkheid te zien worden. Ik ben blij met de verschillende niveaus in de terrassen en de suggestie van materialen die met 'outdoor' gerelateerd zijn. Ook is het fijn om te zien dat er een aantal op maat gemaakte meubels geïntegreerd werden. (Ik ben echt fan van de grote tafel en de roze zetel.)

Gerelateerde collecties

Deel dit verhaal

cta-background-100-compressor

Umbrosa verkooppunt