Tim Boury - Chef van het jaar 2017!

Chef van het jaar 2017!

Boury couple LR
Boury interior LW
Boury Food LW

Je bent dit jaar verkozen tot “Chef van het jaar 2017”. Waarin onderscheid je je van uw collega’s?

Er wordt enkel gewerkt met hoogwaardige producten, uitzonderlijke kwaliteit van vis en vlees. Voor mij is het ook steeds belangrijk dat het hoofdproduct een duurzaam verhaal vertelt. Dat kan heel uiteenlopend zijn: van de manier van kweken van de runderen, tot vistechnieken waarbij de bijvangst wordt beperkt. We moeten ons allemaal samen bewust zijn van de impact van consumptie op het ecologisch systeem. Naast wat in de keuken gebeurt, is ook de omkadering en het comfort van het grootste belang. Wij zetten heel erg in op de opleiding van onze mensen die ook bijvoorbeeld zaalversnijdingen moeten kunnen uitvoeren. Authenticiteit in een modern kader, daar draait het in het restaurant zelf om.

 

Boury is ook dit jaar verhuisd naar een wondermooi pand. Waarom hebben jullie voor dit pand gekozen?

Op de vorige locatie zaten we heel erg beperkt in ruimte. Een terras, een privé-parking…dat misten we enorm. Daarom gingen we op zoek naar een ruime locatie, niet ver van het huidige restaurant. Op amper 2 km kwam plots een ruime villa te koop. We hebben niet lang getwijfeld en namen daarmee een grote stap in de ontwikkeling van het restaurant.

 

Was de aanwezigheid van een groot terras een must bij de keuze van het pand?

Absoluut. We hebben een grote tuin, waardoor we de mogelijkheid hadden om ook een ruim terras aan te leggen. De plaatsing van de unieke buitenkeuken maakte dat het terras nog meer in de kijker kwam te staan.

 

Wat was er belangrijk bij de selectie van de outdoor meubelen?

De stijl en smaak van het interieur moest buiten doorgetrokken worden: lichte, strakke meubelen; niet al te veel decoratie en met steeds het comfort van de gast in het achterhoofd. Ook dienden de meubelen onderhoudsvriendelijk te zijn en makkelijk verplaatsbaar.

 

Ondertussen hebben jullie “gasten” een ganse zomer van de schaduw genoten. Wat is jullie ervaring met de Spectra paraols?

We kregen heel wat positieve reacties. Vooral het systeem om de parasol te openen en te sluiten kreeg heel wat aandacht. Het mooie design maakte dat de parasols naadloos in het geheel pasten.

 

Deel dit verhaal

cta-background-100-compressor

Umbrosa verkooppunt