Wat je moet weten over de outdoor stoffen!

Structuren zijn een heel belangrijk punt in de huidige tendensen. Deze structuren zorgen voor een heel interessant visueel effect en nieuwe lichtschakeringen maar brengen ook de gevoeligheid terug in het hart van de decoratie.

 

Sunbrella

Rode en blauwe eclipsum fleuren de Rooftopbar in Hong Kong volledig op
Zwevende spectra aan het zwembad van Lagoon Floridian Singapore

De belangrijkste tendensen in de wereld van de stoffen voor 2017.

Structuren zijn een heel belangrijk punt in de huidige tendensen. Deze structuren zorgen voor een heel interessant visueel effect en nieuwe lichtschakeringen maar brengen ook de gevoeligheid terug in het hart van de decoratie. Een tweede tendens zijn de intense kleuren. We hebben een lange crisisperiode achter de rug (economisch, sociaal, oorlogen, …) en de herintroductie van kleuren, zowel indoor als outdoor, vormen een remedie tegen de somberheid. Het concept van maatwerk en diversificatie is een motor voor de creativiteit.

 

Wat zijn de belangrijkste kleuren op outdoor-gebied ?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden. In het verleden konden we vaststellen dat er grote verschillen voor in- en outdoor waren in de kleuren die men gebruikte. Vandaag zijn de grenzen tussen interieur en exterieur inderdaad een beetje vervaagd. Nieuwe stijlen van architectuur, innovaties in de gebruikte materialen laten vandaag de dag toe dat we ruimte creëren met grote openingen naar buiten toe. Hierdoor krijgt ons meubilair een nomade-trekje. Een outdoor sofa kan men in de winter binnen terugvinden, bijvoorbeeld in een veranda.

 

 

Wat is beslissend in de keuze voor een bepaalde stof ?

Men moet met verschillende factoren rekening houden. Eerst en vooral is er de smaak. Dat is natuurlijk iets persoonlijks, eigen aan ieder van ons. Dat zal bijvoorbeeld ook bepalen of we tot één kleur meer worden aangetrokken dan tot een ander. Verder is ook de omgeving waarin we deze stof gaan introduceren bepalend : indoor, outdoor ? Daarnaast is ook de decoratie eromheen van belang. Wens je te kiezen voor een contrasterend kleur of dan toch eerder voor een kleur in dezelfde kleurschakering ? Ook de meubels of de parasol zelf zullen de keuze voor het gebruikte materiaal bepalen, naast ook de vorm en de kleur. Bij ons zegt men vaak dat de ‘technische’ aspecten bij de aankoop door de man bepaald worden en dat het ‘decoratieve’ deel door de dames.

Gerelateerde collecties

Deel dit verhaal

cta-background-100-compressor

Umbrosa verkooppunt